Recomandări


Steliana este cea care mi-a dat acordajul de maestru, pentru că îmi doream să trec de la grupa de începători la cea de maeștri. Eram extrem de fascinat și de curios să văd ce se discută acolo, la nivelul celor mari. Acordajul acesta a fost doar o mică parte din ajutorul acordat de Steliana la începutul noului meu drum în viață. Nu voi uita niciodată că la ea acasă am simțiti prima oară fluxul de energie în palme, nu voi uita niciodată geoda de ametist care a contribuit la trecerea mea catre lumea spirituală. Nu voi uita carțile împrumutate și multele discuții care sunt întotdeauna atat de importante la început de drum.

 

„Gabriel  a fost cel care mi-a dat șansa să ofer primul meu acordaj de Maestru Reiki Usui.
Dacă unii ca mine s-au apucat de Reiki din curiozitate, că oricum până nu lucrezi nu știi cum e, iar măiestria am  primit-o cu emoții ca la un examen serios, asa am si dat-o mai departe, cu mare emoție și bucurie, dintr-o întîmplare generată de curiozitatea și dorința lui Gabriel de a fi primit la grupa de maeștri de la seminariile lui Dragos Argesanu.  Inițierea lui avusese loc mai devreme cu câteva luni la cabinet la Dragoș, în urma unei situații haioase cu o “sabie de lumină” în cap, care l-a facut pe Gabriel să iasă dintr-o mare  lâncezeală.
Acum, după ani de activitate, sunt bucuroasă că se ocupă în continuare de evoluția lui spirituală, că ajută oamenii și că face terapie. Un berbec veritabil care nu se lasă impresionat foarte tare de sfaturile din jur și face ce crede el de cuviință asumându-și toate greșelile. Eu îi admir curajul de a fi  pornit “singur“ în această sferă a terapiei reiki, un pic împins de la spate de lecția de supraviețuire, dar tras înainte și de frumusețea practicii reiki (și de ghizi evident :-) )
Este mult de lucru pentru a schimba felul în care e privită terapia alternativă la noi în țară și e mult de lucru cu noi înșine și într-ajutorarea semenilor noștri. Gabriel e un maestru reiki “kamikaze”, căruia îi doresc intenții corecte, succes, blândețe, răbdare, tenacitate și grație divină în ceea ce face, pentru binele nostru, al tuturor ființelor de pe această Planetă minunată!

Steliana Niculescu

 

 

Nicu Gecse este unul dintre cei mai vechi în domeniu de la noi din țară, un maestru care nu știe doar Reiki ci și limba vorbită de fondatorul Reiki, Mikao Usui. Un maestru cu un profil extrem de discret și de o modestie pe măsura cunoașterii, Nicu mi-a făcut o recomandare care mă îndatorează și care îmi reamintește că încă am probleme să primesc complimente.

 

„Despre terapia de la om la om, cu un Om

Nu vreau să sperii pe nimeni, să fim înţeleşi! Dar terapia cu Gabriel nu are nimic standard şi rigid, nimic previzibil şi plictisitor, nimic din anchilozarea profesională a specialistului oculist care îţi face hatârul să îţi examineze retina, deşi ai mare nevoie să fii tratat de bătături la piciorul stâng.

Aşadar, ajungi la el cu o problemă de sănătate fizică, sufletească sau cu una mult mai greu de catalogat. Şi, fără să bagi prea uşor de seamă, Gabriel îţi propune un spectacol în care tu eşti actorul, iar el regizorul. Te scoate din carcasa de ţestoasă cu care te-ai prezentat ca la doctor, timorat, cu nodul în gât, cu frica de eşec în diagnostic şi cu teama raţională că iar pleci exact aşa cum ai venit.

Îţi pune întrebări banale, aparent fără legătură cu ce te doare sau, în orice caz, cu o legătură nebănuită de tine. Pune întrebări şi tace. Zâmbeşte şi îi răspunzi complice, fără să ştii de ce. Alteori te năuceşte cu tăcerea lui, fiindcă e dispus să asculte până spui, până fierbi, până îţi calci pe mândrie, pe falsa pudoare şi pe suflet şi dai afară, turui, pârăşti tot ce te-a adus la dezechilibru, la nemulţumire, la nefericire şi boală.

Abia atunci, când te-ai deschis, când eşti gata să joci cu cărţile pe faţă, începe tratamentul. Fără participarea ta nu poate face mare lucru. Dar dacă ajungi să discuţi omeneşte, lăsând  deoparte vanitatea, mândria şi barierele ce trebuie de obicei să îi ţină pe ceilaţi la respect şi la distanţă, atunci ceva inexplicabil se schimbă. O simţi. Ajungi să spui lucruri care te uimesc şi pe tine. Şi îţi aminteşti că tu chiar vrei să schimbi ceva la tine, în tine şi în viaţa ta. Aparent doar sănătatea, ori doar relaţiile din familie, ori numai tensiunile de la serviciu, ori starea materială sau sufletească. Gabriel te ajută, dar tu decizi dacă schimbi şi cât.

Cunosc mulţi psihologi care ar fi invidioşi pe el. Alţi câţiva care chiar sunt. Iar el nu e un vrăjitor, ci un om care nu a trecut degeaba prin viaţă şi îşi pune cunoştinţele, talentul şi harul în slujba celor care vor să îl accepte drept egalul lor. Ştie Reiki, este maestru, dar prin practică a dobândit scânteia care face diferenţa netă dintre teoreticianul crispat şi practicantul dedicat artei sale.

Cel mai greu este să lucrezi cu pacientul dacă eşti specialist şi atât. Gabriel pare să nu fie specialist şi nici nu pretinde aşa ceva. Nu se va lăuda cu cazurile rezolvate, dar nu pentru că nu are, dimpotrivă, ci pentru că în acel moment el are un singur pacient, în prezent – tu, cel venit să ceri să te vindeci. Ți-am vorbit despre câteva dintre sacrificiile pe care trebuie să le faci. Te încumeţi? Eşti gata?”

Nicu Gecse

 
 

Dorian este maestrul prin care am descoperit chemarea sinelui meu către șamanism.

 

„Am avut plăcerea și onoarea să lucrez cu Gabriel, îl recomand ca pe un terapeut cu o intuiție puternică și ca pe un practicant de Reiki curat, nealterat de practicile comerciale. „

Dorian Radu