Despre terapia energetică


302370_402363046488335_1928852454_n-300x300

Terapia energetică este parte din terapiile complementare și alternative care vin în completarea sistemului medical alopat.

E o cale de a ne întregi sănătatea și starea de bine, de a ne îmbunătăți toate aspectele vieții.

Multă lume se întreabă cum funcționează, ce se simte și ce efect are terapia energetică.

Terapia energetică se poate face din proximitate sau de la distanță, pentru că energia se transmite cu ajutorul intenției și a gândului. Atunci când se face din apropierea pacientului, cel mai ades se face cu ajutorul palmelor, care sunt pozitionate în apropierea pacientului pentru ca fluxul energetic să echilibreze problemele specifice cazului.

În terapie pacientul are de cele mai multe ori anumite senzații specifice. Unii simt căldură, alții simt un flux energetic pe care îl descriu fiecare în felul lui, ca pe niște gâdilături, pișcături fine, sau îi spun flux energetic pur și simplu. Unii îl simt intens, alții mai slab, iar alții nu îl simt deloc. Terapia funcționează însă independent de aceste senzații, senzațiile respective nu sunt un indicator al intensității sau calității terapiei, ci al sensibilității fiecăruia. Și eu simt în palme fluxul energetic care se îndreaptă către pacient.

Energia nu vine de la terapeut, ci prin terapeut, este energie universală care se îndreaptă către pacient prin terapeut în cazul proximității, sau având ca facilitator terapeutul când pacientul se află la distanță.

Efectul terapiei energetice este de remediere a dezechilibrelor în plan energetic și informational. Efectul este resimțit ca o stare generală de relaxare și/sau de energizare, în funcție de caz. Dispar sau se ameliorează durerile. Se inițiază un proces de vindecare naturală în plan fizic și în planurile subtile. În procesele mentale și emoționale apar îmbunătățiri.

Echilibrarea dobândită în urma terapiei energetice este însă temporară, fiind inițiată de către terapeut și depinde și de pacient ca ea să devină permanentă. O să încerc să explic cum funcționează procesul de echilibrare și de ce e temporar dacă nu participă și pacientul cu schimbări în viața lui.

Un dezechilibru are cauza întotdeauna în plan spiritual, se reflectă apoi în plan informațional, apoi energetic și apoi se reflectă în planul fizic. Terapeutul lucrează în planul energetic care se reflectă în fizic imediat sau în urma mai multor ședinte. Pacientul are nevoie să conștientizeze cauza spirituală și să facă modificări informaționale prin modificarea intențiilor și a gândurilor, a vorbelor, gesturilor și faptelor care au cauzat dezechilibrul. Fără aportul pacientului în faza post-terapie, echilibrarea energetică adusă de terapeut rămâne una temporară. Temporar însemnând o oră, o zi, sau un an, în funcție de caz. Dacă după terapie pacientul are aceleași intenții, gânduri și fapte care au dus la dezechilibrul pe care a venit să îl repare, după terapie dezechilibrele vor reveni. Dacă pacientul înțelege însă procesul și participă activ la schimbările de care are nevoie pentru a se echilibra, terapia va fi de succes iar echilibrul se va instala pe termen lung.

Datorită acestui mecanism, se pot remedia probleme care privesc toate planurile, adică fizic, mental și emoțional. Și pentru că se operează în planul spiritual, se îmbunătățește implicit și acesta, care este esențial si cauzal.

Consilierea spirituală este după părerea mea aspectul cel mai important în interacțiunea cu pacientul tocmai pentru că acesta este planul cauzal, sursa tuturor proceselor din viața noastră.

Atunci când fac terapie energetică, eu discut cu pacienții mei și le ofer îndrumare spirituală, pe care o consider mai importantă decât energia care se îndreaptă către ei. Pentru că echilibrarea energetică îi ajută temporar, pe când înțelegerea spirituală îi ajută să păstreze echilibrarea pe termen lung și îi călăuzește toată viața, inclusiv în dezechilibrele ulterioare.

Aici se află o listă cu probleme tratate prin terapie energetică.

Sună pentru programare la terapie la 0722 555 888. Dacă ești pe mobil apasă aici ca să mă suni.