Cine sunt


Lopez

Numele meu este Gabriel Luca și sunt un ciudat, chiar dacă eu cred că sunt foarte normal.

Site-ul se cheamă lopez.ro pentru că asta e porecla mea încă din liceu și este atât de folosită încât de multe ori lumea îmi uită numele și ține minte doar porecla.

De ce ciudat? Pentru că fac parte din tagma ciudaților care cred în energii ce ne străbat corpul și în lumile de dincolo de timp și spațiu. Cred în legile universului vizibil și invizibil și încerc să mă ghidez după ele deopotrivă în viața normală și pipăibilă precum în cea spirituală.

De ce sunt normal? Pentru că am avut o viață normală până în ziua când am simțit fluxul de energie cum curge prin palme și prin corp. Pentru că am trăit o viață de om normal înainte să fiu un ciudat. Între noi fie vorba, sunt convins că toți suntem la fel de ciudați, așa cum sunt si eu, doar că nu știm toți asta. Prin toți curge la fel energia chiar dacă unii nu simt asta și toți suntem supuși acelorași legi universale, mai mult sau mai puțin vizibile sau cunoscute.

Sunt normal pentru că am făcut școli foarte ancorate în material, un liceu de matematică fizică și facultatea de informatică și am fost genul de calculatorist care stătea 12 ore pe zi în fața computerului, la școală, la muncă și acasă. Sunt normal pentru că am muncit în mai multe firme și într-o corporație, am avut vreo 9 meserii și am făcut și ceva afaceri. Am prieteni de toate vârstele, am trecut prin multe și am cunoscut oameni din toate straturile sociale.

Nu sunt un ciudat misterios sau retras în lumea mea, am familie și prieteni, viața unui om normal, cu bune și rele. Am slăbiciuni și defecte, ca oricine, pentru care nu există rubrică de prezentare în meniurile de pe site-uri. Uneori le dau exemple pacienților mei din defectele sau problemele mele și din felul în care le gestionez. Mai ales când ei mă cred un minunat și cred că pentru ei e greu să facă ceva, iar pentru mine e simplu.

Am și calități, dar aleg să nu le listez aici și acum. Singura calitate cu care mă laud este umorul. Dar nu sunteți în pericol să râd de voi.

Nimic nu e întamplător și există o cauzalitate spirituală, care nu este evidentă, pipăibilă. Pentru mine dovada cauzalității sunt evenimentele care mi-au schimbat complet filosofia de viață și preocupările, iar apoi am avut numeroase confirmări.

Am ajuns să studiez tehnici energetice, am aprofundat și am practicat în domeniu. Am început să fac terapie celor din jur și încet-încet, a devenit preocuparea mea zilnică. Am ajutat multă lume până acum și încă simt această chemare.

Din cele citite, învățate din experiență și revelate am împărtășit celor din jurul meu. Și o fac cât pot de des pentru că sunt pasionat de ce fac și simt că face parte din drumul meu.

Am fost atras în permanență să găsesc o explicație simplă, pe ințelesul oamenilor obișnuiți, pentru tot ce am descoperit. Nu îmi plac formulările alambicate, limbajele de lemn și argoul spiritual. Din cauza asta mă lupt uneori cu cuvintele și aș vrea să se refacă dicționarele explicative sau să găsim o formulă pentru ca să folosim toți același înțeles pentru același cuvânt.

Mi s-a întâmplat să simt dorința să traduc într-o formă mai accesibilă informația din diverse texte, cum ar fi cele religioase, care folosesc un limbaj arhaic și exemple uneori învechite, cu care lumea nu mai rezonează. Chiar dacă pentru moment am renunțat la idee, mi-am dat seama că pe mine mă interesează în continuare esența, informația, nu mă interesează poveștile și dogmele. Cu toate astea, recent am început să îmi reconsider părerea despre povești și urmează să le redau adevăratul rost în viața mea.

Nu întâmplator am făcut informatică, simt că există un paralelism uluitor între felul în care funcționează lumea spirituală și lumea computerelor. Și explicația e simplă: fundamentul universului este informația. Există și o explicație mai complexă, dar o formulez cu altă ocazie.

Sunt convins că spiritualitatea are valoare doar atunci când o aplicăm în viața de zi cu zi, că adevarata spiritualitate nu este cea scrisă, citită sau povestită, ci cea trăită. Și ca să hrănesc această nevoie a mea de spiritualitate trăită, încerc să spiritualizez cât pot de mult viața mea și pe cât posibil pe a celor din jurul meu. De aceea fac terapie și discut cu oamenii despre spiritualitate.

Și ca o concluzie de final, iată că sunt și ciudat și normal, dar mai important este că sunt de folos celor din jurul meu.

Cam atât despre mine, poți să citești de asemenea câteva rânduri despre ce fac și despre ce nu fac.